Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, belediyelerin AKP’li olmaması halinde hizmet gitmeyeceği yönündeki söylemlerine ilişkin soruya Özel şu yanıtı verdi: 

Araç muayenesinde kartlı soygun Araç muayenesinde kartlı soygun

"Recep Tayyip Erdoğan’ın milli irade üzerinden elini çekmesi lazım. Bu yaptığı iş tamamen milli irade gasbıdır. Milli irade serbestçe oy kullanılabildiği için kutsaldır, Recep Tayyip Erdoğan’a verilince kutsal, verilmeyince mundar olmaz. Nasıl o gücünü sandıktan alıyorsa, bütün belediye başkanları da gücünü sandıktan alır. Nasıl gerçek patron milletse, belediye başkanlarının da ama cumhurbaşkanının da belirleyicisi millettir. Bunun dışında bir ifade milli iradeye saygısızlıktır."

Özel, Erdoğan'ın kendilerine karşı sert çıkışlar yapmasının amacının kavga çıkarmak olduğunu belirterek, "Bizi kavgaya çekmek istiyor. Mesele konuşulmasın. Yerel seçim atmosferinde sorunlar değil, kavga konuşulsun. Onun düzeyine inmemeye çok kararlıyım." dedi.

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmasına ilişkin soruya ise Özel, "Her partinin aday çıkarması en demokratik hakkıdır." diyerek yanıt verdi ve Bahçeli'nin neden benzer sorularla karşılaşmadığını sordu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın tekrar aday gösterilmesine ilişkin soruya yanıtında ise Özel, "Hatay’da protestolar yaşandı. Siyaset vatandaşın söylediğini duyma sanatıdır, gerekirse anket sonuçlarına göre müdahale edeceğiz, siyaset verdiği mesajı alma sanatıdır." şeklinde konuştu ve aday belirleme sürecinde anketlere önem verdiklerini belirtti.