Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısı'nda MHP lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaşırken, adaylık tartışmalarına da değindi. Özel, partisinin aldığı kararların halkın sesine dayanacağını vurguladı.

Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı

İYİ Parti'den istifa eden eski Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem'in CHP'ye katılmasıyla ilgili de konuşan Özel, "Sayın Bahadır Erdem baba evine katılıyor" ifadesini kullandı. Erdem ise "Tek adam rejimini demokrasiyle sonlandırmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

Özgür Özel'in grup toplantısında yaptığı konuşmadan öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

Taksim'deki 1 Mayıs Kapatılması ve Tutuklamalar

 Özel, 1 Mayıs'ta Taksim'in emekçilere kapatılmasını ve yaşanan tutuklamaları eleştirerek, "O utanç duvarı tarihe geçti. O utanç duvarı hep hatırlanacak" ifadelerini kullandı. Ayrıca, tutuklanan gençlerin serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Emekli Mitingi ve Ekonomi

 İstanbul'da kira fiyatlarının emekli maaşlarını aştığını ve emeklilere yapılan zulmü anlatan Özel, 26 Mayıs'ta düzenlenecek Büyük Emekli Mitingi'ne davet etti. Ekonomideki olumsuz gelişmelere de dikkat çekerek, "Enflasyon maaşları dört ayda kuşa çevirdi" dedi.

Adaylık Tartışmaları ve Parti İçi Birlik

 CHP'nin gelecek seçimdeki adaylarını halkın sesini dinleyerek belirleyeceğini söyleyen Özel, parti içi birlik ve dayanışma çağrısı yaptı. Adaylık tartışmalarının şimdiden başlatılmasının CHP'ye zarar vereceğini belirtti ve "Herkesin gönlünden geçenin önemi yok, CHP kendi evlatlarından korkmaz" dedi.