Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından alınan kararla, ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Beşikçioğlu, Ankara Etimesgut Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. İşte detaylar:

CHP MYK'nın kararı, Parti Meclisi'ne sunulacak ve saat 19.00'da gerçekleştirilecek toplantıda değerlendirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, Beşikçioğlu'nun adaylığına karşı çıktığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını geri çekebileceği iddia edildi. Yavaş'ın, İYİ Parti'den istifa eden Mesut Özarslan'ın Etimesgut adayı olmasını istediği belirtiliyor.

İŞKUR'dan kamuda binlerce personel alımı! 30-40 bin lira arası maaş... İŞKUR'dan kamuda binlerce personel alımı! 30-40 bin lira arası maaş...

Erdal Beşikçioğlu, Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görevine devam ederken, tanınmış yapımlarda rol alarak oyunculuk kariyerini sürdürdü. "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi" dizisi ile geniş kitlelerce tanındı.

Beşikçioğlu'nun CHP'den Etimesgut Belediye Başkan adayı olmasıyla ilgili haberin ardından, oyuncunun bu haberi doğruladığı öğrenildi.

5 Ocak 1970 tarihinde doğan Erdal Beşikçioğlu, İzmir Özel Türk Koleji'nde orta öğrenimini tamamladı ve ardından Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi.

1993 yılında mezun olduktan sonra Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak göreve başladı. Ardından birçok ünlü film ve dizi projelerinde yer aldı. Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisi, onun kariyerinde önemli bir dönemeç oldu.

Ankara Etimesgut Belediye Başkan adaylığıyla siyaset sahnesine adım atan Erdal Beşikçioğlu'nun CHP içinde nasıl bir etki yaratacağı ve seçmen nezdinde nasıl bir karşılık bulacağı merak konusu oldu.

Beşikçioğlu, aynı zamanda Ayşe Kulin'in romanından uyarlanan "Vali" dizisindeki performansıyla da dikkat çekti. Oyuncunun, politik arenada nasıl bir performans sergileyeceği ve seçim sürecinde nasıl bir kampanya izleyeceği yakından takip edilecek.