Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum, CHP'nin mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'den Buğra Kavuncu, Yeniden Refah Partisi'nden Mehmet Altınöz, Saadet Partisi'nden Birol Aydın ve DEM Parti'den Meral Danış Beştaş, 22 partili aday ve 27 bağımsız adayın yer aldığı seçim yarışında kıyasıya bir mücadele veriyor.

Sandık Başında Oluşan Yoğunluk ve Güvenlik Önlemleri

Seçmenler, oylarını kullanmak üzere sandıkların kurulduğu okullara erken saatlerde geldi. Oy verme işlemi sırasında, özellikle sınıfların önünde uzun kuyruklar oluştu. Seçmenler, dört aday için tercih yapacakları ve oy pusulasını zarfa katlamaları gerektiği için kabinlerde uzun süre kalmak zorunda kaldı.

İstanbul'da Oy Kullanma Süreci

İstanbul genelinde 33 bin 228 sandık kuruldu. Adalar'da 13 bin 682 kişi, Esenyurt'ta ise 642 bin 455 kişi olmak üzere farklı bölgelerdeki seçmenler, beş yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçmek için oy kullanıyor. Avcılar Leyla Bayram İlkokulu gibi Türkiye'de en fazla seçmen sayısına sahip okullarda, seçmenler oy kullanma saatini beklemek için sabah erken saatlerde okul bahçelerinde toplandı.

20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Puanlama Kriterleri Belli Oldu 20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Puanlama Kriterleri Belli Oldu

Güvenlik Önlemleri 

Polis ekipleri, okullarda güvenlik önlemi alırken, seçim sürecinin huzurlu bir atmosferde gerçekleşmesi için çalışmalarını sürdürüyor.