Ev Almak İsteyenler Dikkat! Banka Banka Konut Kredilerinde Son Durum Ev Almak İsteyenler Dikkat! Banka Banka Konut Kredilerinde Son Durum

ÖSYM; dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerini yani dört temel dil becerilerini bilgisayar ortamında ölçen yeni sınav geliştirdi. e-TEP olarak adlandırılan bu sınavın yabancı dil ölçümünün dünyaca geçerliliğinin olması hedefleniyor. e-TEP Ankara Esenboğa'daki sınav merkezinde 22-23 Temmuz tarihinde yapıldı. Sınav süresi 240 dakika olarak belirlenirken sınava girecek adayların en az B2 seviyede yabancı dili olan adaylar olması hedefleniyor.

Sınav iki bölümden oluşurkeni ilk bölümde anlama becerileri olan dinleme ve okuma, sınavın ikinci bölümünde de anlatma becerileri olan konuşma ve yazma becerileri ölçüldü.

ÖSYM, resmi sitesinde e-TEP ile ilgili yaptığı bilgilendireme:

"Okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileri temelinde İngilizceyi bilgisayar üzerinden ölçen bir sınav geliştirilmektedir. Bu sınavın temel amacı, İngilizcedeki yeterlik düzeylerini en yüksek geçerlik, güvenirlik ve güvenlik kriterlerini karşılayarak ve ‘Diller İçin Avrupa Ortak Başvuru Metnini’ referans alarak ölçmektir. Bu metin, dil becerilerinin tanımlanması bağlamında sınava güçlü bir kuramsal alt yapı ve standardizasyon imkanı sağlamaktadır. Sınav, ayrıca benimseyeceği bilimsel sonuç raporlama sistemi sayesinde İngilizceyi öğrenen adaylar için güçlü ve zayıf yanlarını görmelerine ve anlamalarına olanak sağlayarak adayların kendi dil öğrenme süreçlerinde onlara yol gösterici bir rol oynayacaktır" dediği görülüyor.