ÖSYM, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/3) sonuçlarını ilan etti. Yıl da 3 kez yapılan ALES sınavının bu yıl 3. sınavı 19 Kasım tarihinde yapılmıştı. Sınava giren adaylar ise ALES sonuçlarının adayların erişimine sunulmasıyla, sonuç ekranını aramaya başladı.. İşte ALES/3 sonuçlarına erişim.

ÖSYM, ALES/3 SONUÇLARINI AÇIKLADI

19 Kasım 2023 tarihinde yapılan 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2023-ALES/3) cevaplarının sonuçlanması bitti.

Sınava giren adaylar, sınav sonuçlarına erişim 5 Aralık 2023 tarihinde saat 10.00’dan sonra ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle giriş sağlayabilecekler.

ALES SONUÇLARI İÇİN NASIL SORGULAMA YAPILIR?

Sınava giren adaylar sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden veya mobil uygulamasından öğrenebilirler.

Kahveci: Böyle bir hayat memurlarımıza reva mıdır? Kahveci: Böyle bir hayat memurlarımıza reva mıdır?

Sınav sonuç belgesi fiziken olmayacak ve adayların adreslerine ulaştırılmayacaktır. Yalnızca dijital ortamda sonuçlara erişim sağlanacak. İnternet sistesindeki duyurular, sonuç bilgileri adaylara belge niteliğindedir.