Meteoroloji'den 15 kente 'sarı' uyarı: Sağanak yağış geliyor Meteoroloji'den 15 kente 'sarı' uyarı: Sağanak yağış geliyor

Ankara'nın OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde bir oto sanayide çalışan E.E., iş kazası sonucu üç parmağını kaybetmesiyle ilgili olarak suç duyurusunda bulundu. Mahkeme, işveren B.G. ile E.E.'yi eşit kusurlu bularak uzlaşmalarını talep etti. Taraflar arasındaki anlaşma sonucunda, 3.2 milyon lira tazminat ödemesi kararlaştırıldı.

Olay, geçtiğimiz yıl kasım ayında gerçekleşti. E.E., oto sanayide çalışırken bir makinenin kapısına elini kaptırarak üç parmağını kaybetti. Bunun üzerine genç işçi, hakkını aramak için adli mercilere başvurdu.

Mahkeme sürecinde, şüphelilerin ifadeleri dinlendikten sonra tarafların eşit oranda kusurlu olduğu kararına varıldı. İş güvenliği kurallarına uymayan işçi ve gerekli tedbirleri almayan işveren arasında uzlaşma yoluna gidilmesine hükmedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu'na gönderilen dosya sonrasında, taraflar bir araya gelerek uzlaşma sağladı. İşveren B.G. ile E.E. arasında yapılan anlaşma neticesinde, kopan üç parmağı için E.E. 3 milyon 200 bin lira talep etti. B.G. ise bu miktardaki tazminatı ödemeyi kabul etti ve ödemesini bu yıl gerçekleştirdi.