İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın son dakika açıklamalarına göre, Aydın, Kastamonu ve Balıkesir merkezli 12 ilde gerçekleştirilen KAFES-45 operasyonları sonucunda 3 suç örgütü çökertildi. Operasyonlar kapsamında toplamda 63 şüpheli yakalandı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, Aydın'da Teoman Avcı ve Ferdi Kayhanlı, Kastamonu'da Ömer Çınar ve Balıkesir'de Salih Babayiğit'in liderliğini yaptığı suç örgütlerinin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Operasyonlar sırasında, örgüt elebaşlarının da aralarında bulunduğu toplamda 63 şüpheli yakalandı.

Bakan Yerlikaya, operasyonların detayları hakkında şu bilgileri paylaştı:

Aydın'da, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, Aydın merkezli Ankara, İzmir ve Muğla'da faaliyet gösteren ve araç satış işlemlerinde hileli eylemler yapan suç örgütü elebaşıları Teoman Avcı ve Ferdi Kayhanlı'nın da içinde bulunduğu 35 şüpheli yakalandı. Bu operasyonlar sırasında, şüphelilere ait banka hesaplarında 46 milyon TL'lik para hareketliliği tespit edildi.

Kastamonu'da, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonlar neticesinde, Kastamonu merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Samsun, Karabük ve Zonguldak'ta faaliyet gösteren suç örgütü üyelerinin yakalanması sağlandı. Örgüt elebaşı Ömer Çınar'ın liderliğini yaptığı 21 şüpheli, bu operasyonlarla birlikte gözaltına alındı. Bu operasyonlar sonucunda, 14 paravan şirkete ait banka hesaplarında 980 milyon TL'lik işlem hacmi ve 105 milyon TL'lik haksız kazanç elde edildiği tespit edildi.

Balıkesir'de ise, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarla, Gömeç, Burhaniye ve Ayvalık ilçelerinde faaliyet gösteren suç örgütü üyelerinin yakalanması sağlandı. Örgüt elebaşı Salih Babayiğit'in liderliğini yaptığı 7 şüpheli operasyonlarla birlikte gözaltına alındı. Bu operasyonlar sırasında, Çanakkale ve Balıkesir illerinde ikamet eden yaklaşık 37 vatandaşın mağdur edilerek 45 milyon TL haksız kazanç elde edildiği belirlendi.

Zonguldak'ta maden ocağında göçük! 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı Zonguldak'ta maden ocağında göçük! 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Operasyonlar neticesinde 132 adet kredi kartı, 12 adet pos cihazı, 121 adet araç satış sözleşmesi, 2 milyon 685 bin TL tutarında düzenlenmiş çek, senet ve dekont, tabanca, av tüfekleri, 14 adet açık çek ve çok miktarda Türk Lirası ile dijital materyal ve dokümana el konuldu.