İlkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrenciler için 4 Eylül Pazartesi günü 'Uyum Haftası' başlayacak. Bu hafta, öğrencilerin okula alışma sürecini kolaylaştırmak amacıyla düzenleniyor. Uzmanlar, bu süreçte dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında önerilerde bulunuyor.

Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil Bakan Tekin: Eğitim sadece Bakanlığın, okulların ve öğretmenlerin işi değil

Uyum haftası öncesinde çocuklara okulla ilgili gerçekçi ve net bilgiler verilmesi öneriliyor. Çocuk Gelişimi Uzmanı Yasemin Başlı, "Okul zorunlu bir eğitim, bunu çok süslemek doğru değil. 'Artık yaşın geldi, senin yaşındaki her akranın gibi eğitim öğretime başlıyorsun' gibi net ve kısa çocuk ne soruyorsa ona uygun cevaplar verilmeli. 'Orada çok mutlu olacaksın, eğleneceksin' gibi büyük beklentilere sokmak çok doğru değil." şeklinde öneride bulunuyor.

Uyum haftası öncesinde okulun gezilmesi ve kayıt yaptırılmasının çocukların rahatlamasına yardımcı olabileceği belirtiliyor. Ayrıca, uyku düzeninin düzeltilmesi ve ailelerin çocuklarıyla okulla ilgili kendi anılarını paylaşması da öneriliyor. Bu konuşmalar, çocuğun okula karşı ilgisini artırabilir ve motivasyon sağlayabilir.