Galatasaray'ın yarın Çaykur Rizespor'u ağırlayacağı müsabakada teknik direktör Okan Buruk, iç sahadaki üst üste kazanma rekorunu egale etmeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz sezon başında göreve başlayan ve takımını Süper Lig şampiyonu yaparak dikkatleri üzerine çeken Okan Buruk, bu süre zarfında bir dizi rekora imza attı.

Sarı-kırmızılı takımıyla geçen sezon son 3 ve bu sezon da 14 iç saha maçını kazanarak toplamda 17 maçlık bir galibiyet serisi elde eden Buruk, bu başarısıyla Gündüz Kılıç'ın Türk teknik adamlar arasında en fazla iç saha galibiyeti rekorunu egale etti.

Şimdi ise 17 maçlık galibiyet serisini 18 maça çıkarmak için çaba gösteren Buruk, Mircea Lucescu'nun 18 maçlık iç saha galibiyet rekoruna sadece 1 galibiyet uzakta.

Galatasaray, yarınki mücadelede Çaykur Rizespor'u mağlup ederse, Süper Lig tarihinde bir sezonda iki kez 10 maçlık galibiyet serisi yakalayan ilk takım olacak.

Ayrıca, Okan Buruk liderliğindeki Galatasaray, Süper Lig'de 28 hafta sonunda 75 puan toplayarak kulüp tarihinde en yüksek puana ulaşan takım unvanını elde etti. Bu başarıda Buruk'un katkısı büyük oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arapça ve Audi A8 Tartışmaları Hakkında Açıklamalarda Bulundu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arapça ve Audi A8 Tartışmaları Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Galatasaray, Okan Buruk liderliğinde Süper Lig tarihindeki en uzun galibiyet serisine imza attı.

Geçen sezon 12 ile 25. haftalar arasında 14 maçı (bir tanesi hükmen) kazanarak, 63 yıldır geçilemeyen Beşiktaş'a ait üst üste kazanma rekorunu da kırdılar.

Okan Buruk aynı zamanda Galatasaray'da resmi maçlarda üst üste 17 galibiyetle en fazla galibiyet gören teknik adam unvanını da elde etti.

Ayrıca, Süper Lig'de 50 galibiyete en hızlı ulaşan teknik adam olma unvanını da Buruk kazandı. Geçen sezon 36 maçta 28 galibiyet elde eden Buruk, bu sezon ise 28. hafta sonunda 24 galibiyet aldı.

Futbolcu ve teknik adam olarak toplamda en fazla şampiyonluk yaşayan isim olarak da tarihe geçen Buruk, futbolcu olarak 7 kez, teknik direktör olarak ise 2 kez bu sevinci yaşadı.

Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu'ndan sonra hem futbolcu hem de teknik adam olarak şampiyonluk yaşayan ikinci isim olan Buruk, aynı zamanda Süper Lig'de üç farklı takımı şampiyon yaparak Mustafa Denizli'nin ardından iki farklı takımı bu başarıya taşıyan ilk Türk teknik adam unvanını da elde etti.