Türkiye genelinde olağanüstü hal ilan edilen bölgelerde ikamet eden öğrencilere yönelik önemli bir gelişme yaşandı. 17 Kasım 2023 tarihli ve 32372 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 7788 Sayılı Karar ile 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı'nda Yükseköğretim Kurumları'nda cari hizmet maliyetlerine öğrenci katkısı olarak alınacak katkı payları ve öğrenim ücretlerinde değişiklik yapıldı.

Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkan Adayı Oldu! Ali Koç ile 2018'den Sonra Tekrar Karşı Karşıya Geliyor Aziz Yıldırım Fenerbahçe Başkan Adayı Oldu! Ali Koç ile 2018'den Sonra Tekrar Karşı Karşıya Geliyor

Karara göre, olağanüstü hal ilan edilen illerde ikamet eden ve Devlet yükseköğretim kurumlarında örgün öğretim programlarına devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinden 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı'nda ikinci öğretim öğrenim ücreti alınmayacak. Ayrıca, söz konusu öğrencilere daha önce alınan ikinci öğretim öğrenim ücreti yükseköğretim kurumları tarafından iade edilecek.

Karar kapsamında, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi'nde, Filistin'in Gazze şehrinde ikamet eden ve Devlet yükseköğretim kurumlarında örgün öğretim programlarına devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinden öğrenim ücreti alınmayacak, bu ücretler Devlet tarafından karşılanacak.