Faizde parası olanlar dikkat! Bugün son gün... Geliriniz düşebilir... Faizde parası olanlar dikkat! Bugün son gün... Geliriniz düşebilir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu çalışanlarına 8 Nisan tam gün, 9 Nisan yarım gün idari izin verilmesi kararıyla birlikte, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılacağı duyuruldu. Bu kararın ardından, Nisan ayındaki ara tatilde yapılması planlanan seminer çalışmaları da iptal edildi. Bu durum, öğretmenlerin Nisan ayı ek ders ücretlerinin düşmesine neden oldu. İşte detaylar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte, 8 - 12 Nisan tarihleri arasında okullarda yapılması planlanan ara tatilin yanı sıra, öğretmenlerin seminer çalışmaları da iptal edildi. Bu seminer çalışmaları için öğretmenlere toplamda 15 saat ek ders ücreti ödemesi yapılacaktı. Ancak 9 günlük bayram tatili kararı sebebiyle, öğretmenler bu seminer çalışmalarını gerçekleştirmeyecekler ve dolayısıyla Nisan ayı ek ders ücretleri de 15 ek ders saati düşecek.

Öğretmenler, her yıl ara tatillerde seminer çalışmaları kapsamında ek ders ücreti alırlar. Ancak bu yıl alınan bayram tatili kararı, seminer çalışmalarının gerçekleştirilmemesine ve dolayısıyla ek ders ücretlerinin düşmesine yol açtı.