Son gelişmelere göre, öğretmenlere ödenen ek ödeme miktarında bir artış yaşanacak. Ek ödeme, sendikalı öğretmenlere özel olarak uygulanan bir ödeme türüdür ve sendika üyeliği ile ilgilidir. İşte detaylar...

  • Sendikalı öğretmenlere her 3 ayda bir toplu sözleşme ikramiyesi ödeniyor. Bu ikramiye sendika üye sayısına göre değişiyor.
  • Sendika üye sayısı, toplam üye olabilecek personelin yüzde 2'sinden fazla ise ödenecek ikramiye 1080 TL oluyor.
  • Eğer sendika üye sayısı yüzde 2'sinden az ise, ikramiye 376 TL olarak ödeniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda yüzde 2 barajını aşan şu anda 4 sendika bulunmaktadır: Eğitim Bir Sen, Eğitim İş, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen. Bu sendikalara üye olan öğretmenlere 3 ayda bir 1080 TL toplu sözleşme ikramiyesi ödenmektedir.

Ancak, son zamanlarda üye sayısını artıran Hürriyetçi Eğitim Sen'in üye sayısı 20.000'e ulaştı ve kısa süre içinde yüzde 2 barajını aşması bekleniyor. Bu durumda Hürriyetçi Eğitim Sen'e üye olan öğretmenlere ödenecek ek ödeme (toplu sözleşme ikramiyesi) 703 TL artarak 1080 TL olacak.

İslam Memiş: Sert dalga geliyor hazırlığa başlayın İslam Memiş: Sert dalga geliyor hazırlığa başlayın

Öte yandan sendikalı memurların ödenen toplu sözleşme ikramiyesi, Ocak ayında memur maaşlarına gelecek zam oranında artırılacak. Öngörülen zam oranlarına göre, bu tutarın yılbaşında bin 500 TL'yi aşması bekleniyor.