Sene başında sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesine ilişkin yapılan kanun düzenlemesi sonrasında, kadroya geçen öğretmenlerin mazeretli yer değiştirme hakkından mahrum bırakıldığına dair mağduriyetler yaşanmıştır.

MEB , öğretmenlere yönelik mazeretli tayin hakkını, aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik durumu gibi nedenlere bağlı olarak il içi ve iller arasında yer değiştirme imkanı tanımaktadır. Ancak yeni kadroya geçen öğretmenler, bu hakka sahip olamamışlardır.

Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın brüt rezervinin arttığını açıkladı Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın brüt rezervinin arttığını açıkladı

Bu duruma karşı Türk-Eğitim-Sen ve Anadolu Eğitim Sendikası (AES) iki farklı şekilde tepki gösterdiler.

Türk-Eğitim-Sen, kadroya geçen öğretmenlerin mazeretli yer değiştirme hakkından mahrum bırakılmasını Anayasa'nın hukuki güvenlik ve eşitlik ilkesine aykırı olarak değerlendirmiştir. Bu nedenle, Danıştay 2. Dairesinde dava açarak düzenlemenin yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini talep etti.

Anadolu Eğitim Sendikası (AES), sözleşmeli görev yaparken öğretmen kadrolarına atananların, süre şartı aranmaksızın aile birliği, can güvenliği mazeretleri, engellilik durumu ve diğer nedenlere bağlı yer değiştirmeler için başvuruda bulunma hakkının verilmesi için MEB'e resmi yazı yazarak talepte bulundular.