Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi

Çorum'da bir lisenin öğretmenler odasına yerleştirilen güvenlik kamerası, öğretmenler arasında büyük tepkilere neden oldu. Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, okul müdürünün bu adımını öğrenmeleri üzerine, sendika üyelerinin taleplerine uygun şekilde hareket etmek için beklediklerini belirtti.

Geçen hafta içerisinde okul müdürünün öğretmenler odasına kamera yerleştirdiğine dair bilgi aldıklarını ifade eden Aydın, Cuma gününe kadar kameraların kaldırılmadığını ve öğretmenler odasında durduğunu gözlemlediklerini dile getirdi. Öğretmenler odasının özel bir alan olduğunu ve kamera yerleştirmenin öğretmenlerin özel yaşamlarına müdahale anlamına geldiğini vurguladı. Aydın, bu durumun ne mevzuata ne de etik kurallara uygun olduğunu belirtti.

Türk Eğitim Sen olarak bu süreci yakından takip edeceklerini ve il yetkilileri ile görüşerek gerekli soruşturmanın başlatılmasını talep edeceklerini söyleyen Aydın, bu durumu sorgulayarak, okuldaki güvenlik eksikliği sebebiyle öğretmenler odasına kamera yerleştirmenin amacını sorguladı. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda belirlediği çerçeveye atıfta bulunarak öğretmenler odasının özel yaşam alanı olduğunu ve buraya kameranın konulamayacağını ifade etti.