Yeni Sistem Nasıl İşleyecek?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarına göre, sözlü sınavlar yazılı sınavlardaki kurallar çerçevesinde gerçekleştirilecek. Bu çerçevede, öğretmen adaylarına ve sınavı yürüten komisyon üyelerine e-Devlet üzerinden tanımlanan özel kodlar verilecek. Bu kodlar, adayların kimliklerini gizli tutarak, tüm sürecin objektif bir şekilde yönetilmesine olanak tanıyacak.

Birlikte alkol aldıkları genç kızı boynuna ip bağlayıp öldürdü Birlikte alkol aldıkları genç kızı boynuna ip bağlayıp öldürdü

Sınav Öncesi ve Sınav Sırasında Alınacak Tedbirler

  • E-Devlet Tanımlı Kodlar: Her aday ve komisyon üyesi, kimliklerini gizleyen özel kodlar alacak. Bu kodlar, sınav süresince kullanılacak ve adayların kimlik bilgileri komisyon üyeleriyle paylaşılmayacak.
  • Bilgi Gizliliği: Adaylar, hangi komisyonda sınava gireceklerini sınav merkezine vardıklarında öğrenecek. Bu, önyargının önüne geçilmesini sağlayacak.
  • Sınav Giriş Koşulları: Sınav merkezlerine cep telefonu gibi elektronik cihazlarla girilmesi yasak olacak. Ayrıca, sadece geçerli sınav giriş belgesi olan adaylar sınava alınacak.
  • Elektronik Soru Bankası: Her branş için özel olarak hazırlanan soru bankalarından seçilecek sorular, adaylara elektronik ortamda sunulacak.
  • Yazılı ve Sözlü Değerlendirme: Adaylar, hem sözlü hem yazılı olarak soruları cevaplayacak, yazdıklarını komisyona teslim edecek.
  • Kayıt Altına Alma: Tüm sözlü sınav süreçleri kamera ile kaydedilecek.

Ne Zaman Başlayacak?

MEB tarafından yapılan duyuruya göre, 20 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20-31 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Adaylar, sözlü sınava 1 Temmuz itibarıyla başlayacak.

Öğretmen Adaylarına Yönelik Bilgilendirme Kılavuzları

Her branş için özel olarak hazırlanan bilgilendirme kılavuzlarında, adayların sözlü sınavda sorumlu olacakları öğretim programı bilgileri yer alacak.