KAMUDANHABER.COM - ÖZEL HABER

Öğretmen Atama Sayısına Karar Verseniz! Başbakan Binali Yıldırım CNN Türk canlı yayınında öğretmen atama sayısı hakkında açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali yıldırım 15 bin öğretmen atamasının karara bağlandığını açıkladı.Fakat bu durum diğer öğretmen atama sayısı ile çelişki yarattı. İşte detaylar...

15 Temmuz Hain darbe girişimi sonrasında Öğretmen Atamalarının ne kadar olacağı konusu gündem oluşturmaya devam ediyor. Öğretmen Atama Sayısının önemi Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından açığa alınanan öğretmen sayısı ve okulların açılış tarihinin yaklaşması ile daha da önemli bir hal almaya başladı.



Son olarak Başbakan Binali Yıldırım katıldığı televizyon programında konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
"Şu anda zannediyorum 20 binin üzerinde, 23 bin civarında öğretmen açığa alındı. Dolayısıyla ders sezonu da geliyor, okullar açılacak, öğretmen ihtiyacı var. Bu yüzden 15 bin öğretmen alınması konusunda Bakanlar Kurulu'nda bir karar aldık ve Milli Eğitim Bakanına gereğini yapması talimatını verdik."

Fakat bu Öğretmen Atama Sayısı Öğretmen adayları arasında daha önce yapılan açıklamalar sebebi ile soru işsareti yaratmaya devam ediyor.



Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konu ile ilgili 24 Temmuz 2016 da yaptığı açıklamada;
"Açığa alınan öğretmen sayısı artı bir de bu özel okullar devlete geçtikten sonraki ihtiyaç olan öğretmen sayısı kadar öğretmen alınacaktır. Bu da 20 binin üstünde bir rakam demektir, ilerleyen süreçte bu rakam kesinleşecektir." demiştir.



Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ise 26 Temmuz 2016'da yaptığı açıklamada; görevden almalar nedeniyle oluşan açıktan dolayı 22 bin civarında öğretmen alacaklarını ve norm fazlası öğretmenlerden fedakarlık isteyebileceklerini açıkladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu konuda 26 Temmuz 2016 Tarihinde katıldığı Televizyon programında  "20-30 bin civarın öğretmen ataması yapacağız" diyerekeğitim alanındaki öğretmen açığının tamamlanacağını vurguladı. Atama bekleyen öğretmenlere müjdeyi Alman kanalına verdiği röportaj ile dile getiren Erdoğan, paralel devlet yapı ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü de belirtti.

Öğretmen Adayları bu açıklamalrdan hangisinin geçerli olduğunu merak etmekte...


Oğuzhan BUHARALI
KAMUDANHABER.COM

KAMUDANHABER.COM

Bu yazının tüm hakları kamudanhaber.com'a aittir. "www.kamudanhaber.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©