Yeni Atama Sisteminin Tüm Deyları

Yeni sistemde, adayların başarılarını değerlendirmede KPSS puanı ve mülakat puanı eşit ağırlıkta olacak. Artık, yüzde 50 KPSS puanı ve yüzde 50 mülakat puanı belirleyici olacak.

Kamudanhaber - Özel haber

Selahattin Aydın

İşte O Sürecin Tüm Detayları:

Önlemler ve Şeffaflık

Tartışmaları önlemek ve süreci daha şeffaf hale getirmek için, her adaya özel bir 'kod' verilecek. Mülakat heyeti, adayın kimliğini bilmeden mülakatı gerçekleştirecek ve aday da heyette kimin olduğunu bilemeyecek.

Mülakat Süreci ve Kayıt

Yüz yüze gerçekleşecek mülakat süresi 45 dakika olacak. Sözlü sınav, kamera ile kayda alınacak, bu da sürecin kayıt altına alınmasını sağlayacak.

Lise Mezunları İçin KPSS Ortaöğretim Başvuruları Ne Zaman Başlıyor? Lise Mezunları İçin KPSS Ortaöğretim Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Yeni Mülakat Süreci Detayları

Mülakat sürecinde objektif kriterlere ağırlık verilecek. Öğretmen adaylarına, mülakat öncesinde sistem üzerinden mesaj gönderilerek, sorumlu oldukları ders ve konu hakkında bilgi verilecek, böylece adaylara hazırlık yapma imkanı sağlanacak.

Konu ve Süre Sınırlaması

Mülakat, 14 haftalık konu ile sınırlandırılacak ve konu dışına çıkılmayacak. Öğretmen adaylarına genel kültür soruları sorulmayacak.

Değerlendirme ve Şeffaflık

Öğretmen adayları, kendilerine yöneltilen soruları ve verdikleri cevapları imzalayacaklar. Değerlendirme Komisyonu, adayı mülakat salonundan ayrılmadan puanlayacak ve adaylar da puanlarını içeride öğrenecekler. Puan sisteme girildikten sonra değiştirme imkanı olmayacak.

Yönetmelik Değişikliği ve Uygulama

Söz konusu düzenleme, yönetmelik değişikliği ile yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı, çalışmayı tamamladıktan sonra, yeni sistemi Resmi Gazete'ye göndererek yayımlanmasını sağlayacak. Yeni sistem, ilk olarak 20 bin öğretmen ataması için uygulanacak.