Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı

Türkiye genelinde milyonlarca öğrenciyi kapsayan yeni bir sosyal yardım programı hayata geçiyor. "Başarı Teşvik Programı" adı altında başlatılan bu proje kapsamında, öğrencilere asgari ücretin yüzde 60'ı kadar para yardımı yapılacak. İlk dönem ara tatili sona ererken, öğrencilere duyurulan bu müjdeli haber, karne heyecanını daha da artırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre, karne dağıtımı yarıyıl ve yaz tatili öncesinde gerçekleştirilmektedir. Karnelerini almak için gün sayan öğrencilere, başarılarına göre 6.841,39 TL ödeme yapılacak. Başarı Teşvik Programı, net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar yılda 2 defa başarı desteği sağlayacak.

Öğrencilere verilecek bu destek, sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5'e giren öğrencilere yönelik olacak. Program, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki başarılı öğrenciler ile korunmaya ihtiyacı olan öğrencilere odaklanacak.

Başvurular, bulunulan ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri aracılığıyla yapılacak. Her yıl iki defa verilecek olan başarı teşvik paketinde, ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde ödemeler gerçekleştirilecek. Bu yeni sosyal yardım programı, öğrencilere başarılarına göre maddi destek sağlayarak eğitimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.