Kamu İhalelerine Yönelik Yeni Düzenlemeler Resmi Gazete'de Yayımlandı Kamu İhalelerine Yönelik Yeni Düzenlemeler Resmi Gazete'de Yayımlandı

Okul döneminin başlamasıyla birlikte milyonlarca aile, çocuklarının eğitim masrafları ile karşı karşıya kaldı. Ancak son dakika haberiyle birçok aileye müjde geldi: Okula giden çocukların annelerine 1300 TL kırtasiye yardımı yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanından Açıklama

Bakan Göktaş, yapılan yardımla ilgili bilgi verirken, ilköğrenim ve ortaöğrenim düzeyindeki öğrencilere yönelik bu destekle çocukların temel eğitim ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti. Söz konusu yardımlar için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) 450 milyon TL kaynak ayrıldığını ifade etti.

Eğitimde Fırsat Eşitliği Sağlanacak

Bakan Göktaş, bu özel girişimle çocukların eğitim hayatlarının desteklenerek, donanımlı bireyler olarak yetişmelerine olanak tanınacağını vurguladı. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesinin güçlendirilmesi ve çocukların eğitime erişimlerinin artırılması hedefleniyor.

450 Milyon TL'lik Ödenek

Bakanlık, belirlenen bu ödenekle, 81 ildeki 973 SYDV'ye kaynak aktarımı yaparak, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik bu yardımları etkin ve doğru bir şekilde kullanılmasını amaçlıyor.

Çocuklarımızın Eğitimi İçin Bir Adım Daha

Bakan Göktaş, çocuk refahının ve eğitime erişimin artırılmasının öncelikli hedefler arasında olduğunu belirtirken, bu destekle çocukların eğitimde daha fazla fırsata erişeceğini ve eğitimden mahrum kalmayacaklarını ifade etti.

81 İlde Başvuru Süreci Başladı

İhtiyaç sahibi aileler, 81 ilde bulunan SYDV'lere başvurarak, bu destekten yararlanma şansına sahip olacak. Başvuru süreci ve detayları ilgili vakıflardan alınabilir.