Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Büyükincesu köyünde görülen şap hastalığı nedeniyle önlem amacıyla 15 köy ve merkez mahalleleri karantinaya alındı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı.

Büyükincesu köyünde tespit edilen şap hastalığı sebebiyle alınan tedbirler kapsamında, hastalığın yayılmasını engellemek amacıyla 10 kilometre çapında bulunan Küçükincesu, Kamışlı, Çavuş, Kırankışla, Akçalı, Kemallı, Küçükpolatlı, Tatlı, Göller, Beşkız, Körkü, Salman, Ayağıbüyük ve Gökçam Köyleri ile Çiftlik Mahallesi dışındaki merkez mahalleleri karantinaya alındı.

Karantina sürecinde, bu bölgelere hayvan ve hayvansal ürünlerin giriş ve çıkışları kısıtlanacak, hayvanların meralara bırakılması yasaklanacak ve gerekli dezenfeksiyon tedbirleri alınacak. Bu karar, Sungurlu İlçe Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu tarafından alındı.

Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?

Şap hastalığına karşı alınan bu tedbirlerin, hastalığın yayılmasını önlemek ve hem hayvanların sağlığını hem de insan sağlığını korumak amacıyla alındığı ifade edildi.