Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel, son yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kazandığı İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirler için hükümetin müdahale etmemesi gerektiğini savundu. 'Şakkadanak' lakaplı Batırel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hükümet olarak ben olsam, bu şehirlere hiçbir destek sağlamam ve bir çivi bile çakmam.

Bu şehirlerin çoğunluğu, hizmet etmeyen başkanlarını tekrar seçtiği için, kendi durumlarını görsünler. Zararına katlanmak zorundadırlar." ifadelerini kullandı. Batırel'in bu sözleri, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de CHP'nin belediye başkanlarının yeniden seçilmesi sonrasında tartışmalara neden oldu.

Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak

Ayrıca, Batırel'in 'şakkadanak' lakabını aldığı bilinen bir durum. Daha önce katıldığı bir televizyon programında dolar üzerine yaptığı çarpıcı açıklamalarla gündeme gelmişti. Programda, "Ben olsam dolar rezervinden 10 milyar doları şakkadanak satarım! Şaşırır millet! Arkadan şak bir 10 milyar dolar daha satarım! 20... yetmedi! Bir 10 daha! 30... Biter zati çil yavrusu gibi dağılır millet." şeklinde konuşmuştu.

Ancak ekonomist Özgür Demirtaş, Batırel'in bu tür satış yöntemlerinin uzun vadeli bir çözüm olmadığını ve sürdürülebilirliği konusunda endişelerini dile getirmişti.