MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Irak'ın kuzeyindeki bir üs bölgesine yönelik saldırı girişimine karşı gösterilen kararlılıkla ilgili olarak, Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesinin etkili bir şekilde devam ettiğini vurguladı. Özellikle 12 Ocak'ta Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen saldırı sonrasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu bölgedeki terör unsurlarına geçit vermediğini ve hava harekatlarıyla başarılı operasyonlar düzenlediğini ifade etti.

Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor

Tuğamiral Aktürk, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda 114 hedefin başarıyla imha edildiğini açıkladı. Bu hedefler arasında, teröristlerin kullanımında olan mağara, sığınak, tünel, mühimmat/malzeme deposu, barınak, ikmal malzemeleri, doğal gaz üretim ve petrol tesisleri gibi önemli noktaların yer aldığını belirtti.

Ayrıca, bölgedeki çatışmalarda Mehmetçik'in gösterdiği kahramanlığı vurgulayan Aktürk, çatışmalar, ateş destek vasıtaları ve hava harekatlarıyla 81 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Pençe-Kilit Harekatı kapsamında bugüne kadar 768 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 1887 silah ile 794 bin 661 mühimmatın ele geçirildiğini aktardı.

Suriye'de ise güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik 27 taciz ve saldırı girişiminin misliyle karşılık bulduğunu belirten Aktürk, 41 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Taciz ve saldırı sayısının 1 Ocak 2023'ten itibaren 560'a, etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 1605'e ulaştığını paylaştı.

Tuğamiral Aktürk, ayrıca sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 159 kişinin yakalandığını ve 5 bin 138 kişinin hududu geçemeden engellendiğini bildirdi. Böylece, 2024 yılı başından itibaren hudutlardan yasa dışı geçmeye çalışırken yakalananların sayısının 307'ye yükseldiğini ve hududu geçemeden engellenen kişi sayısının da 8 bin 723 olduğunu ifade etti.

Gazze'ye insani yardımların devam ettiğini vurgulayan Aktürk, İsrail saldırıları devam ettiği sürece bölgesel ve küresel barışa yönelik tehditlerin artacağını belirterek, Filistin meselesinin adil bir sonuca kavuşturulmadan bölgede kalıcı bir barışın mümkün olamayacağını söyledi. Bu çerçevede, Gazze'ye 11 tondan fazla tıbbi malzemenin ulaştırıldığı bilgisini paylaştı.