Milli İstihbarat Teşkilatı  ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği bir operasyon sonucunda, İsrail istihbarat servisi Mossad'a çalıştıkları iddia edilen 34 şüpheli Türkiye genelinde gözaltına alındı. Şüpheliler arasında Filistin vatandaşları ve Hamas ile bağlantılı kişilerin bulunduğu belirtildi.

Operasyon sonrasında 15 şüpheli tutuklanırken, 8 kişi sınır dışı edildi. Operasyonun hedefi, Mossad adına casusluk faaliyetlerinde bulundukları ileri sürülen şahısların Türkiye'deki Arap asıllı kişileri izleyip bilgi topladıkları tespit edildi.

Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi? Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi?

MİT tarafından yürütülen operasyonda, şüphelilerin kripto para birimleri, havale sistemi ve Western Union gibi yöntemlerle para transferi gerçekleştirdikleri ve Mossad'a çeşitli bilgiler sundukları belirtiliyor. Bu kişiler arasında Türkiye'de yaşayan Filistin uyruklu bireylerin yanı sıra Lübnan ve Suriye vatandaşları da bulunuyor.

Operasyonun detayları incelendiğinde, şüphelilerin Mossad'a özellikle Hamas ve Filistinli bireylerle ilgili bilgi ve belge sağladıkları, ayrıca ödemelerin çoğunlukla Bitcoin ve havale sistemleri üzerinden gerçekleştirildiği anlaşılıyor.