AJet'ten bahar kampanyası: Yurt dışı uçuşlarda yüzde 40 indirim AJet'ten bahar kampanyası: Yurt dışı uçuşlarda yüzde 40 indirim

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonunda İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a bilgi sattığı gerekçesiyle gözaltına alınan 7 kişinin detaylarına ulaşıldı. Operasyonda FETÖ'den ihraç edilen eski bir polisin evinde 4,5 kilogram kokain ele geçirildi.

İşte operasyonun detayları;

Operasyon kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla 7 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler arasında meslekten ihraç edilen eski emniyet amiri Hamza Turhan A. da bulunuyordu. Ayrıca, gözaltına alınanlardan biri olan eski FETÖ polisi İsmail K'nin evinde yapılan aramada 4,5 kilogram kokain ve hassas terazi ele geçirildi.

Operasyon kapsamında yakalanan diğer şüphelilerin isimleri de açıklandı. İhraç edilen polis İsmail K'nin yanı sıra Özkan Ş, Ömer Burak G ve Ercan K'nin de aralarında bulunduğu 7 kişinin işlemleri sürüyor. Mehmet Y'nin vergi dairesi çalışanı, Funda K'nin özel sektörde çalıştığı tespit edildi.

Ayrıca, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, ruhsatsız tabanca, dinleme cihazı tespit etmeye yarayan alet ve bir miktar para ele geçirildi.

Operasyonun detaylarına göre, FETÖ'den ihraç edilen eski polis İsmail K'nin MOSSAD'a bilgi sızdırdığı ve evinde ele geçirilen kokainle ilgili olarak da inceleme başlatıldı. İsmail K'nin, örgütle bağlantılı olduğu ve MOSSAD'a bilgi sızdırma faaliyetlerine katıldığı belirlendi.