MİT, terör örgütü PKK/YPG-YPJ'nin sözde sorumlusu olan ve "Sorhin Çele" kod adını kullanan Vahide Atalay'ı etkisiz hale getirdi. Operasyon, Suriye'nin Aynularap bölgesinde gerçekleştirildi.

Vahide Atalay, MİT'in öncelikli hedeflerinden biriydi ve Irak ile Suriye'de terör örgütü adına eylemler düzenliyordu. Aynı zamanda, örgütün Suriye'deki kadın yapılanması YPJ içinde önemli bir konuma sahipti.

2006 yılından bu yana terör örgütüne katılan Vahide Atalay, Türk güvenlik güçlerine karşı birçok eylemde bulunmuştu. Ancak MİT'in gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirildi.

MİT'in PKK'ya karşı sınır ötesinde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar, örgütün "hedef şaşırtma" taktiğini uygulamasına neden oldu. Ancak örgütün bu taktiği de başarısız oldu ve MİT'in operasyonuna engel olamadı.

FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu

Vahide Atalay, örgüte ilk olarak 2004 yılında canlı kalkan eylemlerine katılarak dahil oldu ve daha sonra 2006 yılında Irak'ta faaliyet göstermeye başladı. 2014 yılında Suriye'ye geçerek çeşitli bölgelerde silahlı faaliyetlerde bulundu ve 2022'den itibaren Ayn El Arab YPJ'nin sözde sorumlusu olarak görev aldı.