Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir

Konya'da lise öğrencisi G.A.'nın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) adı kullanılarak kandırılması ve yaşadığı cinsel istismar olayında mahkeme, sanıklara yönelik çeşitli cezai yaptırımlar kararlaştırdı.

Konya'da yaşanan olayda, lise müdürü Harun Avcu'nun, öğrencisi G.A.'yı başarılı olduğu gerekçesiyle "Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız" diyerek tanıştırdığı Ahmet Mandal, genç kıza yönelik cinsel istismarda bulunmuştu. Mahkeme, Ahmet Mandal'a çocuğun cinsel istismarı suçundan 22 yıl hapis cezası verirken, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Ayrıca, okul müdürleri Harun Avcu ile Asuman Sahar Koleri'ye de "Cinsel istismara yardım etme" suçundan 8'er yıl 4'er ay hapis cezası verildi ve tahliyelerine karar verildi. Diğer sanıklar arasında yer alan Asuman Sahar Koleri'nin eşi M.K., B.K. ve H.K. beraat ederken, Ahmet Mandal'ın ortağı Ali Akkaş'a ise 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.