Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün beraber yürttüğü operasyonla, aldıkları bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a satışlını yapan 7 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan şüphelilerden birinin TV’lerde sabah programlarında yer alan ve eski bir kamu personeli Hamza Turhan Ayberk olduğu ortaya çıktı.

MİT'in, yapmış olduğu araştırmalar çerçevesinde, özel dedektif Ayberk'in parayla MOSSAD’a bilgi aktardığı tespit edildi.

Ayberk'e ulaşan talimatlar üzerine Türkiye’deki Orta Doğulu şahıs ve şirketlere yönelik bilgi topladığı belirlendi.

Eski bir kamu personeli olan ve özel dedektif olarak görev yapan Ayberk'in, MOSSAD’a bilgi toplamak için aralarında kamu personellerinin de yer aldığı şahıslardan grup oluşturduğu gelen bilgiler arasında.

MOSSAD’ın Victoria kod adlı ajanıyla özel dedektif Hamza Turhan Ayberk ile iletişim kurduğu ortaya çıktı. Ayberk, İsrail Gizli Servisi tarafından ilk zamanlarda basit faaliyetlerde görevlendirildi.

2019’da yılında Belgrad’da Ayberk,  yürütülecek çalışmalarla ilgili MOSSAD tarafından eğitildi. Ayberk, MOSSAD’ın talimatlarıyla gizli haberleşme uygulamalarından yararlandı. Resmi kayıtlarda yer almaması için ödemeleri kripto para aracılığıyla çekti.

Kilolarca külçe altın, TIR'larla Türkiye'ye girerken yakalandı! Kilolarca külçe altın, TIR'larla Türkiye'ye girerken yakalandı!

Özel dedektif Hamza Turhan Ayberk, bilgi taşımanın dışındA tehdit ve takip eylemlerinw katıldı.

Söz konusu kişilerin araçlarına takip cihazı koyduğu ve bulundukları noktaları canlı olarak MOSSAD’a ilettiği belirlendi. Takip de bulunduğu kişileri taciz ettiği, ara ara tehdit içerikli cümleler kurduğu da tespit edildi.