Milliyetçi Hareket Partisi, 17 Mart'ta gerçekleştirilen 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda kabul edilen yeni parti programını kamuoyuyla paylaştı. Genel Başkan Devlet Bahçeli, programın sunuş bölümünde, partinin uzun vadeli stratejik hedeflerini belirterek, 2053'te "Lider Ülke ve Süper Güç Türkiye" vizyonuna ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı. Bahçeli, yeni hükümet sisteminin Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği için hayati öneme sahip olduğunu altını çizdi.

"HER ŞEYDEN ÖNCE TÜRKİYE"

Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar


"Bu programla, milli yükseliş irademizi, siyasi kararlılığımızı ve gayretimizi dünyaya ilan ediyoruz." ifadesini kullanan Bahçeli, şunları söyledi: 

"Bu programla, tüm vatandaşlarımızı 'Her şeyden önce Türkiye' ve 'Herkes eşittir Türkiye' anlayışı ile milli birlik ve kardeşlikte buluşmaya, Türkiye'nin kutlu geleceğini hep birlikte inşa etmeye çağırıyoruz. Partimizin bu programla ortaya koyduğu 'Milli Yükseliş İradesi', Türkiye'yi bağımsız, demokratik, parlak ve müreffeh bir geleceğe kavuşturma ve Kızılelma'ya ulaşma azminin ifadesidir. Milletimize inanıyor, engin ferasetine güveniyoruz."
 

PROGRAMIN İÇERİĞİNDE NELER VAR?


Program, 'Yeni Yüzyıla Türkçe Bakış', 'Temel Değer ve İlkelerimiz', 'Öncelikli Hedef ve Görüşlerimiz', 'İnsan Hak ve Özgürlüklerinin Korunması', 'Demokratik Standartların Yükseltilmesi', 'Toplumsal Dayanışma ve Uzlaşma', 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi', 'Politikalarımız' ve 'Stratejik Hedef: 2053'te Lider Ülke ve Süper Güç Türkiye' başlıklarından oluşuyor.

Programda yer alan "Türk Kuşağı"nın tarih, kültür ve ortak değerler etrafında kenetlenmiş Türk toplulukları ve Türk devletleri arasındaki bağların güçlenmesini, diyalog ve ilişkilerin sürdürülebilir bir istikrara kavuşmasını esas aldığı belirtilerek, "'Türk'üm' diyen herkes aynı ülküler, heyecanlar, hassasiyetler ve aynı gelecek hedefleri etrafında buluşarak Türk Kuşağı'nı bir barış adası olarak öne çıkarabilecektir." ifadesine yer verilen programda, "Türk milletinin ve bütün insanlığın barış ve mutluluk içinde insanca yaşayacağı bir dünya ideali, Türkiye merkezli yeni bir medeniyet projesinin hayata geçirilmesiyle gerçekleşebilecektir." değerlendirmesinde bulunuldu.

"YENİ SİVİL BİR ANAYASANIN MİLLETİMİZE KAZANDIRILMASIDIR"


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yer verilen programda, böylelikle örselenip köhneleşmiş parlamenter sistemin yarattığı prangalardan kurtulan Türkiye'nin önünün açıldığı, ufkunun aydınlandığı ifade edildi.