Aktürk, olaya karışan teğmenlerin geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını ve durumlarıyla ilgili Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildiklerini açıkladı.

Aynı zamanda, inceleme ve araştırmanın emniyetli bir şekilde devam etmesi amacıyla söz konusu personelin geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını ve idari süreç içinde Yüksek Disiplin Kurulu tarafından değerlendirileceğini belirtti. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın yürüttüğü idari soruşturma kapsamında, milli anma ve kutlama günlerindeki davranış ihlalleri, Atatürk'e karşı saygısızlık içeren söz ve davranışlar ile ağır hakaret ve tehdit gibi durumlar tespit edildi.

"Herkes Hesap Vermeli" Sözünü Eyleme Döktü: Mansur Yavaş ve Eşinin Mal Varlığı Belediyenin Girişine Asıldı "Herkes Hesap Vermeli" Sözünü Eyleme Döktü: Mansur Yavaş ve Eşinin Mal Varlığı Belediyenin Girişine Asıldı

Aktürk, adli ve disiplin süreçlerinin devam ettiğini ve Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre soruşturmanın kamuya karşı gizli bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Buna ek olarak, kamuoyunda dile getirilen Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki tarikat yapılanmalarına dair iddialara karşı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Anayasa ve mevzuat çerçevesinde faaliyet gösterdiğini ve anayasaya aykırı eylemlere karşı tavizsiz bir şekilde hareket edildiğini vurguladı.