Emekli ve memur zammında hesap değişti! İşte yeni kök maaş tablosu.. Emekli ve memur zammında hesap değişti! İşte yeni kök maaş tablosu..

Cumhurbaşkanlığı'nın 2024'e ilişkin yıllık programında belirtilen hedef doğrultusunda, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde ortaokul düzeyindeki çocuklara uluslararası standartlara uygun bir yabancı dil eğitimi sunulması planlanıyor. Bu çerçevede, 5. sınıflardaki yabancı dil hazırlık programları, İngilizce ve Almanca olarak belirlenmiş durumda.

İki dilli sistem, 26 ilde 32 okulda öğrenim gören 2 bin 999 öğrenci için pilot çalışma olarak başlatıldı. Proje kapsamında, çoklu yabancı dil eğitim modeli ile öğrencilere erken yaşlarda ikinci bir yabancı dil öğretimi sunularak yabancı dil eğitim saati artırılacak. Aynı zamanda, öğrencilerin dil becerileri, yani okuma, dinleme, konuşma ve yazma, tüm bu alanlarda ölçülecek; öğretmenlere ise bu dört alanda dil yeterliliğini geliştirmek adına eğitimler verilecek.

images (5)-16

Özellikle Almanca eğitimine daha erken başlanması konusu, geçen yıl yapılan "Yabancı Dil Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi" çıktılarına dayandırılarak gündeme getiriliyor. Bu proje, Almanca'nın üniversite sınavlarına dahil olmaması nedeniyle öğrenciler tarafından külfet olarak görülmesi ve daha erken yaşlarda başlanması durumunda daha etkili bir öğrenme sağlanabileceği üzerinde duruyor. Ancak, 2010'dan bu yana süregelen sistem, öğretmen sayısı ve kaynak yetersizliği ile müfredat uyumsuzluğu nedeniyle eleştirilere maruz kalmış durumda.