Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da öğretmen atamalarıyla ilgili yapılan tartışmalara açıklık getirerek, kamuoyunda dolaşan atama sayılarının gerçeği yansıtmadığını ve atamaların liyakate dayalı ve adil bir şekilde yapılacağını vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da halkla bayramlaştı ve atama bekleyen öğretmenlerle bir araya geldi. Bu buluşmada, öğretmen atamalarıyla ilgili tartışmaların ortasında olan Bakan Tekin, kamuoyunda dolaşan atama sayılarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kendi ifadesiyle, en yüksek sayıya ulaşmak için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı. Özellikle mülakat sistemiyle ilgili henüz somut bir plan olmadığını ifade ederek, bu konuda alınacak kararın bayram sonrasına ertelendiğini açıkladı.

Bakan Tekin, öğretmen atama takviminin netleşmesini ve detayların belirlenmesini ilk kabine toplantısından sonra umduğunu belirtti. Bu toplantıda, atama sürecinin hangi adımları içereceği, ne zaman başlayacağı gibi konuların ele alınması bekleniyor. Ayrıca, atamaların nasıl bir yöntemle yapılacağı da bu toplantıda netleşecek konulardan biri olarak öne çıkıyor.

Öte yandan, öğretmen adayları arasında dolaşan karma atama iddialarına Bakan Tekin kesin bir dille "hayır" dedi. Bu konuda net bir duruş sergileyerek, atamaların liyakate dayalı ve adil bir şekilde yapılacağının altını çizdi. Kontenjan dağılımı konusunda da tüm branşlara adil davranılacağının sözünü verdi.

Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu

Bu görüşme, öğretmen adayları ve kamuoyu arasında merakla beklenen atama sürecine dair belirsizlikleri bir nebze olsun aydınlattı. Bakan Tekin'in açıklamaları, atama sürecinin şeffaf ve adaletli bir şekilde yürütüleceği umudunu pekiştirdi.