Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakat sürecinin, öğretmen adaylarının müfredatı ne derece bildiklerini ve bunu öğrencilere nasıl aktaracaklarını anlama noktasında hayati önem taşıdığını ifade etti. "Öğretmenlerimizin ne öğretmesi ve nasıl öğretmesi gerektiğini anlamak istiyoruz," diyerek, mülakatın öğretmen alım sürecindeki yerinin gerekliliğini vurguladı.

Üniversitelerin eğitim politikalarına uyumu

Bakan Tekin, bir örneklem yaparak, 2006'da alınan bitişik el yazısı eğitimi kararına rağmen, öğretmenlerin bu konuda yeterli lisans eğitimi alamamış olmalarının normal olmadığını dile getird. Üniversitelerin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim politikalarını yeterince desteklemediğini ve gerekli eğitimleri sağlamadığını dile getirdi. Bu bağlamda, üniversite kadrolarının bakanlığın politikalarına uygun hareket etmeleri ve eğitimde koordinasyon içinde olmalarının önemi üzerinde durdu.

İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı

Koordinasyon çağrısı

Yusuf Tekin, eğitimde istenilen kalitenin sağlanabilmesi için üniversiteler ile bakanlık arasında daha sıkı bir iş birliği ve koordinasyonun şart olduğunu vurguladı. Lisans eğitimi veren fakültelerin müfredatının, güncel Mili Eğitim Bakanlığı politikalarını destekleyecek şekilde düzenlenmesi gerektiğini ve akademisyenlerin bu konuda desteğinin önemli olduğunu da vurguladı.