Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüksek yargıda yaşanan yetki tartışmalarını değerlendirerek, bu durumun bir devlet ve rejim krizi olmadığını vurguladı. Bahçeli, Adalet ve Yargıtay Mahkemesi (AYM) ile Yargıtay arasındaki gerilimin hukuk devleti ve hukuk güvenliği açısından arzu edilmeyen bir durum olduğunu belirtti. AYM'nin aldığı kararları eleştiren Bahçeli, "Bize göre Yargıtay 3. Ceza Dairesi görevini eksiksiz yapmıştır." dedi.

CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan Görüşmesiyle İlgili İlk Açıklama! 'Boş Koltuk' Sorusuna Yanıt Verdi CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan Görüşmesiyle İlgili İlk Açıklama! 'Boş Koltuk' Sorusuna Yanıt Verdi

Yüksek yargıdaki gelişmelerin yanı sıra Bahçeli, Türkiye'nin gündemine dair çeşitli konulara da değindi. Özellikle 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili mesajlar veren Bahçeli, bu seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir şekilde yer alacağını ifade etti. Bahçeli, büyükşehir belediye başkanlarına yönelik sert eleştirilerde bulunarak, belediye kaynaklarının bölücülere sevk edilenlerden milletin mutlaka hesap soracağını vurguladı.

Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Bahçeli, İsrail lideri Netanyahu'nun savaş suçlarından Lahey'de yargılanması gerektiğini savundu. İsrail'in masum insanları katlettiğini belirten Bahçeli, Türkiye'nin bu duruma sessiz kalmayacağını ve İsrail'in tazminata mahkum edilmesi gerektiğini ifade etti.