Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl illerinde artan sıcaklık seviyeleri nedeniyle vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, bölgede hava durumunun parçalı bulutlu ve az bulutlu şekilde seyredeceği öngörüldü.

Mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden hava sıcaklıkları beklendiği belirtilirken, 5 ilde de sıcaklık değerlerinin 5 ila 7 derece arasında artması bekleniyor. Rüzgarın hafif ve yer yer orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, özellikle risk gruplarına mensup kişilerin, yani kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli olmaları gerektiğini vurgulandı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza yaptı İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza yaptı

Buna göre Elazığ'da en yüksek sıcaklık 40, Adıyaman'da 42, Bingöl'de 37, Malatya'da ve Tunceli'de ise 39 dereceye ulaşacak. Bu yüksek sıcaklık değerleri, özellikle açık havada uzun süre kalmayı gerektiren işlerde çalışanların ve dışarıda vakit geçirenlerin dikkatli olmalarını önemli kılıyor.