Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu son araştırmalara göre bugün yurdun büyük bir kesiminin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Tokat civarlarının yağmur ve sağanak yağışın etkisinde olacağı değerlendiriliyor.

Kamuda esnek çalışmanın detayları belli oldu Kamuda esnek çalışmanın detayları belli oldu

Yarın için, Doğu Anadolu'nun doğusu parçalı ve çok bulutlu, yurdun diğer kısımlarında yağışlı havanın etkisinde kalacak. Yağışların, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde karla karışık yağmur, Marmara, Ege, Akdeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güneybatısı ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında sağanak, bazı noktalarda kuvvetli olacağı söyleniliyor.

Cumartesi günü yağışlı hava yurdun büyük bir kısmında etkili olmaya devam edecek. Yağışlar yurt genelinde sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmurlu hava izleyecek. Yine aynı gün Marmara'nın batısı ve Doğu Akdeniz'de yağışların bazı yerlerde sağanak şeklinde olacağı değerlendiriliyor.

Mevsim şartlarının üzerinde değerlendirilen hava sıcaklıkları yerini yağışların etkisine bırakacak. Bununla birlikte yarından sonra batı bölgelerde düşerek mevsim normalleri altında seyredeceği analiz ediliyor.

Önümüzdeki dört günlük hava tahminlerine göre günün en yüksek sıcaklık değerleri, Ankara'da 6, İstanbul'da 7, Samsun'da 18, Antalya'da 16, İzmir'de 13, Adana'da 17, Diyarbakır'da 10 dereceye kadar düşüş yaşanacak.