Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son analizler ışığında; yurt büyük bir kısmında parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz (Samsun dışında), Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Muş ve Bitlis civarlarının yağışhavanın etkisi altında olacağı bekleniyor.

Söz konusu yağışların; Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu, Mersin’in batı kesimlerinde bazı noktalarda şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağının değerlendrimesi yapıldı. İç ve batı kesimlerde pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları yaşanabilir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ riski söz konusu.

AK Parti İle CHP Arasında Sıkı Yarış Devam Ediyor! Son Anketin Sonuçları Açıklandı AK Parti İle CHP Arasında Sıkı Yarış Devam Ediyor! Son Anketin Sonuçları Açıklandı

SICAKLIK: Marmara, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece yükseleceği, diğer noktalarda önemli bir değişiklik olmayacağı düşünülüyot.

RÜZGAR: Genellikle güney, Marmara ile Karadeniz kıyılarında kuzey taraflarından hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

ÇAĞRILAR

ŞİDDETLİ YAĞIŞ ÇAĞRISI: Yağışların, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay kesimlerinde ile Antalya’nın doğu, Mersin’in batı kesimlerinde yer yer şiddetli olması değerlendirildiğinden, oluşabilecek şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yapıldı.

SARI KODLA UYARI YAPILAN İLLER: Adana, Hatay, Maraş, Antalya, Mersin ve Osmaniye.