16 Mart'ta yayımlanan hava durumu raporuna göre, yurt genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Özellikle Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olurken, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.

CHP'li Vekillere Müfredat Protestosu Sonrası MEB'ten İkram CHP'li Vekillere Müfredat Protestosu Sonrası MEB'ten İkram

Bölgelere göre detaylı hava durumu

  • Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Kırklareli ve Edirne çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor.
  • Ege Bölgesi: Genel olarak parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
  • Akdeniz Bölgesi: Orta ve Doğu Akdeniz'de sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor.
  • İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin çoğu yağmur ve sağanak yağışlı, doğu yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.
  • Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde aralıklı yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı tahmin ediliyor.
  • Doğu Anadolu Bölgesi: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, doğusu karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği bekleniyor.
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Özel uyarılar ve tavsiyeler

Meteoroloji, Bitlis ve Siirt çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceği uyarısında bulundu. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar'da çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.