Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Eylül'de Türkiye genelinde hava durumunu açıkladı. Buna göre, birçok kent için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Özellikle İstanbul'un yanı sıra Kocaeli, Sakarya, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Ankara'nın kuzeyi ve diğer bölgelerde yer yer kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji uzmanları, yağışların Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde, sabah saatlerinde İstanbul'un boğaz çevresi ve Anadolu yakasında yer yer kuvvetli olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Bu nedenle vatandaşlar olası olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği açıklandı.

Marmara bölgesinin doğusu, Kırklareli'nin kıyı ilçeleri, Tekirdağ'ın doğusu ve Balıkesir'in kuzeyi ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ege bölgesinde az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak, ancak iç kesimlerde öğle saatlerinden sonra yer yer parçalı bulutlu geçişler yaşanabilir.

Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak

Akdeniz'de ise az bulutlu bir hava beklenirken, iç ve doğu kesimlerin yer yer parçalı bulutlu olacağı ve Doğu Akdeniz'in Toroslar ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülebileceği belirtiliyor.

İç Anadolu'da az bulutlu bir hava öngörülüyor, ancak öğle saatlerinden sonra Çankırı ile Ankara'nın kuzey çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Batı Karadeniz'de Zonguldak ve Bartın çevreleri ile bölge genelinin öğle saatlerinden itibaren yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara maruz kalabileceği ifade ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz'de kıyı kesimleri ile Çorum ve Amasya çevrelerinde öğle sonrası yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanabilir.

Doğu Anadolu'da az bulutlu ve açık bir hava öngörülürken, Kars ve Ardahan çevrelerinde öğle sonrası yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülebileceği belirtiliyor.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.