Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı günlük hava durumu tahmin raporuyla birçok bölgede etkili olması beklenen yoğun yağış, rüzgar ve kar yağışına dair uyarılarda bulundu. Tahminlere göre, ülkenin batı kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, Kıyı Ege, Antalya, Isparta, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yağışlı bir hava öngörülüyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak şeklinde gerçekleşeceği belirtilirken, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar görülebileceği ifade edildi. Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevreleri ile Kuzey Ege kıyılarında ise yağışların yer yer kuvvetli olabileceği uyarısı yapıldı.

ÖSYM, 18 Mayıs Cumartesi İki Sınav Yapacak ÖSYM, 18 Mayıs Cumartesi İki Sınav Yapacak

Hava sıcaklıklarının kuzeybatı kesimlerde kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte hissedilir derecede azalacağı, doğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artacağı tahmin edilirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Yağışların etkili olacağı bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ve dikkatli olunması gerektiği vurgulanırken, aynı zamanda Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında güneyli rüzgarın kuzeyli yönlerden eserek kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde etkili olabileceği belirtilerek dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.