Kredi Derecelendirme Kuruluşundan Türkiye İçin Önemli Rapor! Yatırımcıların Risk İştahı Arttı Kredi Derecelendirme Kuruluşundan Türkiye İçin Önemli Rapor! Yatırımcıların Risk İştahı Arttı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son değerlendirmesinde, bir dizi ilde kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Trakya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın'ın kıyı bölgeleri ve Muğla'nın batı kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu durum, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve Ege kıyılarında hortum riskini beraberinde getirebilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, halkı bu olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Özellikle sel ve su baskını gibi risklere karşı vatandaşların gerekli önlemleri alması gerekmektedir. Ayrıca, trafikte seyir halinde olan sürücülerin yağışın yol açabileceği ulaşım aksamalarına karşı dikkatli olmaları önemlidir.

Hava sıcaklıklarının yağışlı hava etkisiyle biraz azalacağı ancak yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilmektedir. Rüzgarın güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi ve yağış anında kuvvetli rüzgarlar yaşanabileceği de uyarılar arasında yer almaktadır.