Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde çarşamba ve iç kesimlerinde ise perşembe günleri beklenen sıcak hava dalgasıyla birlikte, haftanın en sıcak günleri yaşanacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım, bu yeni sıcak hava dalgasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

MEB'den 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması: Başvurular Yarın Başlıyor MEB'den 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması: Başvurular Yarın Başlıyor

Yıldırım'a göre, Kıyı Ege ve Akdeniz bölgelerinde genel olarak yüksek sıcaklık bekleniyor. Özellikle çarşamba günü itibarıyla Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerine çıkarak, diğer bölgelerde ise 2 ila 6 derece üzerine çıkarak etkili olacak. Bu artışlar, Manisa ve Aydın gibi bölgelerde 45 dereceye kadar çıkabilecek.

Ankara'da perşembe günü 39, İstanbul'da çarşamba günü 37, İzmir'de ise 41 dereceye kadar yüksek sıcaklıklar bekleniyor. Ayrıca, Akdeniz kıyılarındaki Antalya, Adana ve Mersin çevrelerinde de sıcaklıkların 41-42 dereceye kadar çıkması öngörülüyor.

Meteoroloji uzmanı Serdar Yıldırım, vatandaşları güneşin en yüksek olduğu saatler olan 11.00 ila 16.00 arasında sokağa çıkarken dikkatli olmaları, koruyucu önlemleri almaları ve tedbirli davranmaları konusunda uyardı.

Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgelerde de sıcaklıkların 40-41 derece civarında olacağına dikkat çekildi. Bu bölgelerde yağış beklentisi olmadığı için, sıcaklık açısından dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Diğer yandan, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yağışların devam edeceği ifade edildi. Trabzon, Rize ve Artvin gibi bölgelerde yerel olarak kuvvetli yağışların beklendiği belirtilirken, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarının önemi vurgulandı.