Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış olan son analizler ışığında: Ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde bazı noktalarda çok bulutlu, Antalya'nın doğusu ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Hatay civarları, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Samsun çevreleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu olacağı değerlendiriliyor. Bu akşam saatlerinde Şırnak ve Mardin'in doğusunda meydana gelecek yağışların yerel kuvvetli olacağı öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis olaylarının yaşanacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ riski, kar çözülmeleri ve heyelan tehlikesi söz konusu olduğundan uyarı yapıldı.


HAVA SICAKLIĞI: İç noktalarda 2-4 derece yükseleceği, diğer bölgelerde ise önemli bir farklılık olmayacağı ve yurdun büyük bir bölümünde mevsim normallerine göre fazla olmayı sürdürecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

MEB, Eğitim fakültesi dekanlarıyla buluşuyor! MEB, Eğitim fakültesi dekanlarıyla buluşuyor!

KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR: Gerçekleşen son anazliler ve meteoroloji'ye göre; Şırnak il geneli Mardin'in doğusunda gök gürültülü sağanak yağışların, önümüzdeki 2 saatlik periyotta yerel kuvvetli olacağı değerlendirildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve şiddetli rüzgar gibi zorluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılar peş peşe geldi.

ÇIĞ RİSKİ VE KAR ÇÖZÜLMESİ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda dağlık noktalarda kar yağma potansiyeli olan eğimli yamaçlarda çığ riski, kar çözülmeleri ve heyelan tehlikesi olduğundan dolayı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda çağrı yapıldı.