Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2023-2024 kış sezonuna dair öngörülerini paylaştı. Tahminlere göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyredecek. Yapılan değerlendirmede, özellikle iç kesimlerde bu durumun daha belirgin olması bekleniyor.

Meteoroloji Tahminler Dairesi Başkanı Yüksel Yağan, kış aylarında yağış miktarının geçmiş yıllara göre daha fazla olacağını belirtti. Geçtiğimiz hafta ve önümüzdeki günlerde yağışlı sistemlerin etkili olması öngörülüyor. Aralık ayında yağış miktarının biraz daha az olacağını ifade eden Yağan, ancak ocak ve şubat aylarında yağış miktarında artış beklediklerini söyledi.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak

Bu kış mevsimi, Doğu Anadolu, iç kesimler ve yüksek kotlu iller için kar yağışlarını, düşük kotlu ve sahil illeri için ise yağmuru beraberinde getirecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu sene yağış açısından geçmiş yıllara nazaran biraz daha şanslı bir kış geçirileceği öngörüsünde bulunuyor. Mevsim normallerinden daha ılık bir kış yaşanması bekleniyor.

Yağan, halkı sosyal medyada yapılan sorumsuz ve yanıltıcı paylaşımlara karşı dikkatli olmaya çağırdı. Resmi sosyal medya hesaplarını takip etmelerini öneren Yağan, hava durumu tahminlerinin doğru ve güncel bilgilerle paylaşıldığını vurgulayarak vatandaşlara gereksiz paniklere kapılmamaları tavsiyesinde bulundu.