Kar yağışının özellikle kuzey bölgelerde yoğun olması öngörülüyor. Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kar yağışı daha kuvvetli olabilir.

Büyükşehirlerde de etkili olacak olan bu hava sistemi, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi şehirlerde haftanın ilk üç gününde yağışlı bir atmosfer yaratacak. Ankara'da pazartesi ve salı günü kuvvetli yağış etkili olacak, çarşamba günü ise karla karışık yağmur beklenirken hava sıcaklığı 5 dereceye düşecek. İstanbul'da salı günü Anadolu yakasında kuvvetli yağışlar bekleniyor, çarşamba günü ise İstanbul'un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur görülecek, hava sıcaklığı 5 dereceye kadar düşecek. İzmir'de ise 3 gün boyunca yağış etkili olacak ve sıcaklık 9 dereceye kadar inecek.

İstanbul Aydın Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi ve Meteoroloji Mühendisi Güven Özdemir, söz konusu soğuk hava kütlesinin Balkanlar üzerinden Türkiye'ye girişiyle ilgili olarak, "Stratosferdeki ısınmanın devam etmesi, kutup girdabının yavaşlamasına ve bozulmasına neden olduğu için kutup soğuklarının Avrupa veya Sibirya üzerinden gelme ihtimali artıyor" açıklamasını yapıyor. Özdemir'e göre, salı akşamından itibaren sıcaklıkların düşeceği ve Trakya'dan itibaren kar yağışının başlayacağı bir süreç başlıyor. İstanbul'da ise salı akşamı itibarıyla kar yağışının beklendiğini ve bu yağışın özellikle şehrin yüksek kesimlerinde ve sahil kesiminde kısa aralıklarla görüleceğini söylüyor.

Ocak ayının ikinci yarısında ise İstanbul'a yeni ve güçlü bir sistem gelmesi yüksek olasılık dahilinde. Özdemir, "Modellere göre o dönemdeki kar yağışının daha kuvvetli olmasını bekliyoruz" şeklinde bir değerlendirmede bulunuyor.

Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi? Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi?

AKOM'dan yapılan açıklamada ise, lodosun getirdiği ılık havanın pazartesiye kadar devam etmesi öngörülürken, hafta başı akşam saatlerinden itibaren İstanbul'un Sibirya bölgesinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına gireceği uyarısı yapılıyor.