Enflasyonun 18 Ayın Zirvesine Çıkması Bekleniyor Enflasyonun 18 Ayın Zirvesine Çıkması Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaşmış olduğu son hava tahmin raporuna göre, Yurdumuzun batı noktalarının çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Ege'nin kıyı noktaları yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer kesimlerinde ise parçalı ve az bulutlu havanın hakim olacağı değerlendirildi. Doğu Karadeniz'in iç noktalarının yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek ve dağlık alanları çığ tehlikesi sürüyor.

Sıcaklık seviyeleri doğu kesimlerde 1-3 derece yükselmesi, diğer noktalarda ise önemli bir değişiklik beklenmemesi, yudun büyük bir kesiminde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye sürdüreceği düşünülüyor..

Özellikle güney taraflarından, yurdun güneydoğu civarlarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında güneybatı; Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneyinde güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında güneybatı; Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneyinde güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği değerlendirildiğinden, meydana gelebeilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç noktaları ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda dağlık kar yağma potansiyeline sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi söz konusu.