Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, Orta ve Doğu Karadeniz, Sinop, Kastamonu kıyıları, Kayseri, Niğde, Erzincan, Ardahan çevreleri ve Yozgat'ın doğu kesimi, Sivas'ın kuzey ve batı bölgeleri, Erzurum'un kuzey ilçeleri ile Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağışlar beklenmektedir. Bazı bölgelerde ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar görülebilir.

Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu olacak. Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevreleri sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış alacak. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık geçecek. Yağışların en yoğun şekilde Orta ve Doğu Karadeniz, Sinop, Kastamonu kıyıları, Kayseri, Niğde, Erzincan ve Ardahan çevrelerinde, Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde görülmesi beklenmektedir.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2-4 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilmektedir.

Rüzgar genellikle kuzey yönlerden hafif eserken, yurdun doğu kesimlerinde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacak. Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında ise kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) rüzgarlar yer yer fırtına şeklinde esecektir.

Meteoroloji, kuvvetli yağış ve rüzgarlarla ilgili uyarıda bulunmuştur. Kuvvetli yağışların yaşanacağı bölgelerde sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır. Aynı şekilde kuvvetli rüzgarların etkili olacağı bölgelerde ise gerekli tedbirler alınmalıdır.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi

Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu