MEB'den Öğretmen Dışındaki Personelin İl İçi Yer Değişikliği Duyurusu MEB'den Öğretmen Dışındaki Personelin İl İçi Yer Değişikliği Duyurusu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yağmış olduğu son analizlere göre, bir hafta kadar yurdun büyük bir kesiminde sıcaklık 5 ila 8 derece yükselerek termometreler mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Haftanın ilk gününde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz Bölgesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağışlı havanın olacağı tahmin ediliyor.

Söz konusu yağışlar, özellikle Karadeniz'in iç alanlarında, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde ise yağmur şeklinde olacak.

Sağanak yağışa dikkat!

Önümüzdeki salı günü yani yarın Karadeniz bölgesi yağışlı. Bu yağışlar Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yer yer sağanak şeklinde olacak. Güney Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde hafta ortasından itibaren aralıklarla sağanak yağış olacağı düşünülüyor.

Üç ilde sıcaklıklar yükselecek

Başkentin kuzey yerlerinde pazartesi günü kısa süreli yağışlı hava olabilir. Cuma gününe kadar yağış olmayacak, sıcaklık 14 derece seviyelerinde. İstanbul'da 3 gün yağış yok, sıcaklık hafta sonuna kadar 17 derece, İzmir'de çarşamba ve perşembe günü sağanak  bekleniyor, sıcaklık 19 dereceye çıkacak.

Denizlerde hava durumu

Denizlerde ise hafta ortasına kadar rüzgarlı hava hakim olacak. Orta ve Doğu Karadeniz'de fırtına bekleniyor, Marmara, Ege ve Akdeniz'de orta kuvvette rüzgar eseceği düşünülüyor.