Erdoğan: Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyorum Erdoğan: Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyorum

Türkiye genelinde hava durumu önemli bir değişime hazırlanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, batı bölgelerde hava sıcaklıkları mevsim normallerine düşerken, Doğu ve Güneydoğu'da sıcaklar bir süre daha etkili olacak.

Ankara'da bugün yaşanması beklenen 4 derecelik düşüşle birlikte rahatlamanın hissedilmesi öngörülüyor. Ancak Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde bunaltıcı sıcaklar bir süre daha devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, bu serin havanın bugünden itibaren başlayarak bir süre daha devam edeceğini belirtti. Batı bölgelerden Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de sıcakların yaklaşık bir hafta boyunca mevsim normallerine uygun seyretmesinin beklendiğini ifade etti.

Özellikle Marmara'nın doğusu ve Karadeniz bölgesinde ise bir hafta boyunca aralıklarla sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Ancak Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde aşırı sıcaklar devam edecek. Özellikle Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu'nun doğusu'nda sıcaklıklar mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

İstanbul ve İzmir'den sonra Ankara'da da beklenen serinlemeye geçilmesiyle birlikte, üç büyükşehirdeki bunaltıcı sıcaklar sona erecek.

Hava Tahmin Uzmanı Çelik, İstanbul'da sıcaklıkların mevsim normallerine indiğini ve 28-30 derece arasında seyretmeye başladığını, İzmir'deki sıcaklıkların ise 34-35 derece civarında devam edeceğini belirtti. Ankara'da ise 3-4 derecelik sıcaklık düşüşünün yaşanacağını ve yağış beklentisinin olmadığını vurguladı.