Dün Cumhurbaşkanı Erdoğam imzasıyla yayımlanan yeni atama kararnamesi ile Merkez Bankası'nın üç başkan yardımcısı Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Yerlerine Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı.

Atama haberlerinin ardından Borsa İstanbul yükselişe geçerek 7.000 puan ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Ekonomistler tarafından da tam not alan yeni atamalarda 'liyakat' vurgusu öne çıktı.

Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek

Merkez Bankası için büyük bir adım olarak nitelendirilen yeni başkan yardımcısı atamalarını Türkiye gazetesindeki köşesine taşıyan Cevdet Fırat Aydoğmuş, edindiği kulis bilgilerini aktardı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından Cevdet Akçay'ın, Fatih Karahan'ın ise TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a önerildiğini söyleyen Aydoğmuş, 6 yıldır Cumhurbaşkanı'nın ekonomi alanındaki başdanışmanlığını yürüten Hatice Karahan'ın ise bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tercih edildiğini söyledi. 

MB Başkanı Erkan'ın yeni yardımcılarının en dikkat çeken ortak  özelliklerinden biri de tıpkı Başkan Hafize Gaye Erkan gibi Boğaziçi Üniversitesinden mezun olmuş olmaları. Başkan Erkan da, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü birincilikle bitirmişti.